Mergi la conţinutul principal

Un ofițer de urmărire penală din cadrul IP Nisporeni și un ex-funcționar public cu statut special, documentați pentru corupere pasivă

La 03 aprilie 2023, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii anticorupție au descins cu percheziții în automobilele, domiciliile și biroul de serviciu a unui ofițer de urmărire penală din cadrul IP Nisporeni și a unui ex-funcționar public cu statut special, suspectați de corupere pasivă.

În consecință, suspecții având scopul adoptării unor soluții favorabile declarantului, au pretins mijloace bănești ce nu li se cuvin în sumă de 5000 euro.

În cadrul urmăririi penale au fost efectuate o serie de măsuri speciale de investigații, fiind transmisă persoanei suspecte o parte din suma pretinsă în mărime de 2500 euro sub controlul ofițerilor SPIA al MAI și a procurorilor anticorupție.

Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul cauzei penale pornite în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod penal al Republicii Moldova.

Astfel, aceștia au fost reținuți pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.