Mergi la conţinutul principal

Acces restricționat în zona din extremitatea de nord a localității Naslavcea

Accesul în zona din extremitatea de nord a localității Naslavcea, aflată la frontieră cu Ucraina, inclusiv accesul pe insulă, a fost restricționat, urmare a căderii în această dimineață a resturilor unei rachete, doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

 

În prezent, Poliția de Frontieră, cu mijloace proprii, a dispus supravegherea aeriană a spațiului în zona de frontieră cu Ucraina, iar sectoarele poliției de frontieră Otaci și Ocnița au fost introduse în regim special de activitate.De asemenea a fost sporit numărul patrulelor poliției de frontieră pe fâșia verde, aflată pe granița cu Ucraina, în zona Naslavcea.

 

La moment, are loc documentarea evenimentului de către o echipă condusă de un procuror.

 

Reamintim că în această dimineață resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

 

Autoritățile ucrainene au informat că, în această dimineață, a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 Km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.