Mergi la conţinutul principal

Invitație de presă

 

În data de 6 februarie 2023, ora 09:30, în punctul de trecere a frontierei Albița va avea loc ceremonia de semnare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni (Republica Moldova) – Albița (România) rutier, pe sensul de intrare în România.

 

Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile

 

Începând cu 4 februarie 2023, starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului.

 

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a primit un lot de echipamente de calcul și patru automobile de intervenție din partea partenerilor americani

 


Războiul din Ucraina și criza generată de agresiunea Federației Ruse amplifică și mai mult munca angajaților subdiviziunilor MAI, care în fiecare zi au grijă de securitatea și ordinea internă a statului, în contextul misiunilor complexe pe care le execută. 

MAI participă la ședințele misiunii de evaluare GREVIO în Republica Moldova

 

Odată cu intrarea în vigoare a Convenției privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și violenței în familie, Republica Moldova a fost inclusă în procedura de monitorizare, lansată în februarie 2022, de către Grupul de experți privind acțiunea împotriva violenței asupra femeilor (GREVIO) al Consiliului Europei.

 

Identificarea noilor aspecte de cooperare între MAI și Oficiului ONU pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre

 

Multiplele crize cu care se confruntă Republica Moldova impulsionează dialogul cu partenerii internaționali pe diferite domenii ce vizează siguranța și securitatea cetățenilor. Asta impune în continuare gestionarea unor provocări majore pe domeniul de activitate al MAI.

Consiliul sectorial „Together 4 Home Affairs” în domeniul asistenței externe: Adoptarea Matricei de dezvoltare pentru anii 2023-2025

 

Rolul asistenței externe în realizarea priorităților de dezvoltare ale MAI este unul semnificativ, contribuind la consolidarea infrastructurii, dotarea tehnică a locurilor de muncă, sporirea accesului la informație prin intermediul dezvoltării arhitecturii IT și sporirea profesionalismului angajaților ministerului.

 

Abonează-te la