Mergi la conţinutul principal
  • Clear

"Uniți împotriva corupție!"- campanie anticorupție lansată de SPIA și DGA a României

În contextul sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie, astăzi, Direcția Generală Anticorupție, împreună cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova organizează, sub deviza “Împreună împotriva corupției”, o amplă acțiune de informare și conștientizare anticorupție în puncte de trecere a frontierei comune celor două state.

Scopul campaniei este constientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție. De asemenea,  cetățenii vor fi informați cu privire la procedurile și mecanismele existente de prevenire și raportare a cazurilor de corupție, modalitățile pe care le pot utiliza pentru a contribui la combaterea acestui fenomen.

Astfel, reprezentanții SPIA, IGPF și DGA vor distribui în cele 4 puncte de trecere a frontierei comune dintre Romania, Republica Moldova, materiale informative însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru și a unei atitudini pro-active cu privire la sesizarea faptelor de corupție.

În cadrul acțiunii respective, angajații SPIA, au interacționat cu cetățenii care au traversa frontiera, informându-i despre fenomenul corupției și consecințele care le are aceasta asupra bunei funcționalități a instituțiilor de stat, dar și asupra întregii societăți.

Ziua Internațională Anticorupție, celebrată anual, la nivel mondial, la data de 9 decembrie a fost inițiată prin „Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției” și stabilită ca “Ziua Internațională Anticorupție” începând cu anul 2006, prin rezoluția 58/4 a Adunării Generale a ONU.

Reamintim că, Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, îndeamnă cetățenii care dețin informații despre acțiunile necorespunzătoare și actele de corupție comise de către angajații MAI sau întreprinse în adresa acestora, să apeleze la linia telefonică specializată anticorupție cu numărul scurt "1520".