Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Trei persoane care pretindeau că au influență asupra polițiștilor sunt cercetate penal pentru escrocherie (VIDEO)

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA)  sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au documentat acțiunile ilegale a trei persoane care sunt  bănuite în  săvârșirea unei tentative de escrocherie.

Potrivit informației acumulate, aceste trei persoane ar fi pretins suma de 10 000 de euro de la doi bănuiți într-o cauză penală pentru săvârșirea  infracțiunii de viol. În schimbul sumei menționate, suspecții urmau să convingă victima să-și retragă plângerea, susținând că au influență asupra unor angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției și care ar putea adopta o hotărâre favorabilă în cazul persoanelor învinuite de infracțiunea sus menționată. 

Astfel, ofițerii SPIA, în comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat o serie de percheziții la domiciliile suspecților, de unde au fost ridicate sumele de bani transmise sub controlul angajaților SPIA, precum și alte probe concludente pe cazul dat.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă să fie atraşi la răspundere penală conform  prevederilor art. 27 și 190 alin.4 Cod penal al Republicii Moldova,  care preved o pedeapsă cu închisoarea de la de la 7 la 10 ani.