Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Sesiuni de instruire pentru angajații MAI

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI (SPIA) cu suportul  Centrului pentru Control Democratic al Forțelor Armate (DCAF), desfășoară  în perioada 11- 12 septembrie, curent, un curs de instruire în domeniul integrității poliției, la care participă angajați din cadrul instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).  

 

La deschiderea acestui eveniment a participat șeful interimar al SPIA, Vasile HAREA, care a subliniat importanţa acestei iniţiative, menţionând despre faptul că, a fi un polițist integru este primordial, iar respectarea consecventă a reglementărilor şi oferirea unui exemplu personal de etică şi integritate, sînt elemente fundamentale în exercitarea atribuţiilor funcționale.

 

Seminarul care este moderat de reprezentanți din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Inspectoratului General al Carabinierilor (IGC) și Inspectoratului național de patrulare (INP) a debutat cu prezentarea formatorilor, agenda sesiunii, a modulelor de studiu și a participanților.

 

 În cadrul evenimentului au fost puse în discuție tematicile ce vizează responsabilitatea poliției, valorile și atitudinea ofițerilor de poliție, dilemele etice ale poliției, precum și egalitatea de gen, nedescriminarea și integritatea în cadrul Poliției.

 

 De asemea, formatorii au menționat  despre, integritatea și activitatea democratică a Poliției, precum și supravegherea colegială și denunțul abaterilor de conduită. 

 

Pe lângă partea didactică și suportul teoretic, ședința a cuprins și sesiuni întrebări/răspunsuri în cadrul cărora angajații MAI au adresat întrebări și și-au exprimat opiniile cu privire la temele abordate.

 

Menționăm că SPIA pune un accent deosebit pe segmentul prevenirii acțiunilor de corupție și cele conexe corupției și promovarea spiritului de integritate în scopul ridicării nivelului de siguranță și încredere a societății în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.