Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Reţinut pentru luare de mită în valoare de 24000 EUR

       Începând cu luna mai curent, de către ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost documentate acţiunile pretins ilegale ale unui administrator al unei asociații de locatari, ex-poliţist al poliţiei criminale.

Astfel, bănuitul ar fi pretins mijloace financiare, în sumă de 24000 EUR, de la un cetăţean. Potrivit denunțătorului, banii ar fi fost solicitați pentru ca administratorul blocului să semneze actul de recepție finală a lucrărilor de mansardare și de reparație a casei.

În urma măsurilor speciale de investigație autorizate și acțiunilor de urmărire penală, la data de 23.06.2020, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), bănuitul a fost reținut, în flagrant, în timpul primirii sumei de 24000 EUR.

În consecinţă, cetăţeanul a fost reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat în baza prevederilor art. 333 alin. (3) lit. a) Cod penal al Republicii Moldova, Luare de mită.

Astfel, dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă în mărime de la 4350 la 6350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 10 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.