Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Integritatea și activitatea democratică a poliției, abordate în cadrul unui curs de instruire desfășurat sub auspiciul DCAF

Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI a desfășurat  un curs de instruire în domeniul intergrității poliției pentru angajații din cadrul Inspectoratului Poliției de Frontieră.

Instruirile care au avut loc în perioada  21-22 noiembrie 2019, au fost organizate cu suportul  Centrului pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate (DCAF).

Beneficiarii cursului au fost instruiți de către reprezentanți din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Inspectoratului General al Carabinierilor (IGC) și Inspectoratului național de patrulare (INP).

În cadrul cursului au fost abordate subiecte care relevă egalitatea de gen, nedescriminarea și integritatea în cadrul poliției, precum și responsabilitatea, valorile și atitudinea poliției.

De asemea, formatorii au menționat  despre, integritatea și activitatea democratică a poliției, precum și supravegherea colegială și denunțul abaterilor de conduită.

Activitatea de formare abordează problematica eticii și integrității utilizând metode nonformale și interactive, exerciţii individuale şi de grup, studii de caz, toate concentrate pe mesaje motivaționale.

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI îşi propune în continuare organizarea  diverselor instruiri în vederea informării şi perfecţionării angajaților MAI, privind managementul riscurilor și vulnerabilităților la corupție.