Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Importanța integrității în sistemul afacerilor interne și dilemele etice, discutate în cadrul unor cursuri de instruire

În perioada 15-18 octombrie, 2019, sub egida Centrului pentru Control Democratic al Forțelor Armate (DCAF), în cadrul proiectului Integritatea Poliției au fost desfășurate cursuri de instruire, la care au participat  40 de angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP).  

Seminarul care este moderat de reprezentanți din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Inspectoratului General al Carabinierilor (IGC), Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Inspectoratului național de patrulare (INP) a debutat cu prezentarea formatorilor, agenda sesiunii, a modulelor de studiu și a participanților. Ulterior, au fost aduse la cunoștința participanților obiectivele propuse și anume familiarizarea cu noțiunea, și importanța integrității în cadrul sistemului afacerilor interne, schimbul de opinii și experiență.

În cadrul evenimentului au fost puse în discuție tematicile ce vizează integritatea în activitatea Poliției, supravegherea colegială, precum și denunțul abaterilor de conduit, înțelegerea integrității și responsabilitatea Poliției.

 De asemea, formatorii au menționat  despre, valorile și atitudinea ofițerilor de poliției, dilemele etice ale Poliției.

Pe lângă partea didactică și suportul teoretic, ședința a cuprins și sesiuni întrebări/răspunsuri în cadrul cărora angajații IGP au adresat întrebări și și-au exprimat opiniile cu privire la temele abordate.

Menționăm că SPIA pune un accent deosebit pe segmentul prevenirii acțiunilor de corupție și cele conexe corupției, și promovarea spiritului de integritate în scopul ridicării nivelului de siguranță, și încredere a societății în subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.