Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Funcționarul IP Căușeni eliberat din funcție

         La data de 01.07.20, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne  (MAI) s-a autosesizat cu referire la materialului video publicat pe o rețea de socializare, în care a fost fixată o altercație dintre două persoane de gen masculin, unul dintre care s-a dovedit a fi funcționar MAI.

         În consecință, în scopul examinării obiective și echidistante a tuturor circumstanțelor producerii cazului, la indicația Ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, de către SPIA a fost inițiată anchetă de serviciu. Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de investigație din cadrul anchetei, a fost stabilit că, funcționarul IP Căușeni se afla în afara orelor de serviciu, însă a manifestat un comportament dezonorat pentru statutul de funcționar MAI. În consecință, funcționarul IP Căușeni a fost suspendat din funcție și ulterior eliberat.

       În acest context, SPIA menționează că nu tolerează manifestările de comportament agresiv și limbaj licențios utilizat atât de funcționarii publici cu statut special, cât și de reprezentanții societății civile.