Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Cursuri de instruire pentru angajații MAI, organizate cu suportul DCAF

În perioada  13 – 14 noiembrie 2018, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, cu suportul  Centrului pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate (DCAF), a desfășurat un curs de instruire în domeniul integrității pentru angajații MAI.

 

Evenimentul a fost deschis de către conducerea Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, și moderat de reprezentanți din cadrul SPIA, IGPF și INP.

 

Seminarul a debutat cu prezentarea facilitatorilor, agendei sesiunii şi a modulelor de studiu. Ulterior, au fost aduse la cunoștința participanților obiectivele propuse, care au inclus familiarizarea cu noțiunea şi importanța integrității în cadrul sistemului afacerilor interne, precum şi realizarea schimbului de opinii și experiență.

 

În cadrul cursului de instruire, au fost puse în discuție tematicile ce vizează egalitatea de gen, nediscriminarea și integritatea în cadrul Poliției, controlul și supravegherea de la egal la egal, managementul și leadership-ul, precum și acțiunile întreprinse de SPIA în scopul promovării în rândul angajaților a comportamentului integru și a conceptului „Toleranță zero față de corupție”. 

 

La finalul instruirii facilitatorii au participat la o rundă de dezbateri în care și-au expus opiniile cu privire la impedimentele și rezultatele consolidării integrității polițienești, menționând totodată despre necesitatea de a organiza astfel de instruiri în toate instituțiile din subordinea MAI, cu implicarea unui număr cât mai mare de angajați astfel asigurând continuitatea proiectului.

 

Centrul pentru Controlul Democratic al Forțelor Armate de la Geneva promovează buna guvernare și reforma sectorului de securitate. Acesta desfășoară cercetări ale bunelor practici, încurajează elaborarea unor norme adecvate la nivel național și internațional, face recomandări de politici publice și oferă programe de consultanță și asistență instituțiilor naționale interesate, precum poliția, sistemul judecătoresc, serviciile de informații, serviciile de securitate a frontierei și forțelor armate.