Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Comunicat de presă

Serviciul Protecție Internă şi Anticorupție s-a autosesizat cu referință la informația plasată pe rețelele de socializare, conform căreia  un conducător auto, prezentat de sursă a fi angajat al poliției, a parcat unitatea de transport  pe un teren de joacă destinat copiilor, într-o zonă rezidențială din sectorul Râșcani al municipiului Chișinău.

În consecința acțiunilor întreprinse de către SPIA, a fost identificată persoana vizată care a neglijat prevederile Regulamentului circulației rutiere. În același context, a fost stabilit că persoana obiectivată  nu este funcționar al Ministerului Afacerilor Interne.

În această ordine de idei, pentru încălcarea prevederilor punctului 69 al Regulamentului circulației rutiere, contravenientul a fost documentat conform art. 238 alin. (2) al Codului contravențional al Republicii Moldova (staționarea sau parcarea în locuri interzise), cu aplicarea amenzii de 900 de lei și 4 puncte de penalizare.

Serviciul Protecție Internă şi Anticorupție, apelează la disponibilitatea colaborării cu societatea civilă în temeiul implicării inacceptabile a funcționarilor Ministerului Afacerilor Interne în acțiuni care contravin normelor legale. În același context, Serviciului Protecție Internă și Anticorupție dezaprobă acțiunile nefondate de denigrare și sfidare a funcționarilor Ministerul Afacerilor Interne.