Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Cercetat penal pentru că ar fi pretins și primit 550 de euro

Un fost subofițer al Serviciului patrulare a Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție (IP) Bălți este cercetat penal pentru trafic de influență.

 

Acţiunile ilegale ale acestuia, au fost documentate de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, în comun cu angajații Procuraturii  mun.Chișinău, oficiul Principal, pe parcursul anului 2019, în timp ce își desfășura activitatea în cadrul IP Bălți,

 

Potrivit informațiilor preliminare, acesta ar fi pretins şi primit de la o locuitoare a municipiului Chișinău, domiciliată în raionul Florești mijloace bănești în sumă de 550 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice responsabile de documentarea conducătorilor auto din cadrul Centrului Multifuncțional Bălți al Agenției Servicii Publice, pentru a-i determina să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „B”, fără a susține examenele de calificare.

 

În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art.326 alin (1) Cod penal (Traficul de influenţă). Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 5 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 3 000 unităţi convenţionale. 

 

Menționăm că, oamenii legii au pornit recent un alt dosar împotriva făptașului, pentru o infracțiune similară.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.