Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Angajaţii INSP documentaţi pentru trafic de influenţă

Ofiţerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au documentat acțiunile pretins ilegale ale unor angajați ai Inspectoratului naţional de securitate publică (INSP) al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) al MAI.

Astfel, infracţiunea documentată s-a exprimat prin faptul că, bănuiţii au pretins de la un cetăţean un autoturism, echivalentul a 11000 EUR, pentru a elibera de la parcarea specială alt autoturism ce aparţine ultimului.

În cadrul cauzei penale, iniţiate în baza indicilor art. 326 alin. (2) Cod penal al Republicii Moldova, Trafic de influenţă, au fost efectuate percheziţii la domiciliile şi spaţiile auxiliare din proprietatea suspecţilor. În rezultat, au fost identificate acte confirmative şi automobilul vizat.

În consecinţă, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, făptuitorii riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

În succesiune, urmează a fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor cu referire la caz.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.