Mergi la conţinutul principal
  • Clear

100 de cărți pentru biblioteca din Palanca

 

La 24.09.2020, șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA al MAI), Ion MĂMĂLIGĂ, a lansat activitatea de donare a câte 100 de cărți în 15 localități rurale din Republica Moldova.

Astfel, primul lot de cărți a fost donat pentru biblioteca din comuna Palanca, raionul Ștefan Vodă. La eveniment au participat șeful SPIA al MAI, Ion MĂMĂLIGĂ, șefa bibliotecii, Ludmila COSTENCO, primarul, Larisa VOLOH și ofițerii SPIA.

De precizat este faptul că, donația a fost făcută în cadrul Campaniei de colectare și donare a cărții pentru bibliotecile din localitățile rurale care necesită achiziții de carte: „Cultivăm integritatea – 1520 de cărți pentru educarea tinerii generațiiˮ, lansată la 4 septembrie curent, de către SPIA al MAI.

În acest context, menționăm că, realizarea acestui obiectiv a fost posibilă datorită implicării funcționarilor din sistemul polițienesc.

În această ordine de idei, SPIA consideră că educarea spiritului integrității, capacitatea de adoptare a atitudinii responsabile a tinerii generații, gândirea critică și creativă pot fi dezvoltate prin lectură. Campania de colectare și donare continuă a fi desfășurată, astfel, funcționarii MAI și reprezentanții societății civile sunt încurajați să participe activ.