Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Șaisprezece angajați din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne au absolvit Cursul de Formare a formatorilor

Șaisprezece angajați din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne au absolvit Cursul de Formare a formatorilor. Activitatea a fost organizată de Centrul integrat de pregătire pentru aplicarea legii al MAI în comun cu Universitatea de Stat din Moldova, cu suportul financiar al PNUD și Ambasada SUA în Moldova.

Conform agendei de studii, cursul a cuprins o gamă largă de subiecte din domeniile psihologiei, pedagogiei, andragogiei, în cadrul cărora formatorii au preluat și exersat tehnici și metode, inovative și interactive de instruire. Mai mult, angajații au simulat desfășurarea unei ședințe de instruire în fața colegilor, aplicând cunoștințele și abilitățile de formator.

La finalizarea cursului toți angajații au primit diplome de absolvire, fiind organizat un eveniment solemn la care a participat secretarul de stat al MAI, Ianuș Erhan, prorectorul USM Otilia Dandara, precum și reprezentanți ai Ambasadei SUA în Republica Moldova și PNUD Moldova.

Cursul de instruire a fost desfășurat în perioada aprilie – septembrie 2019. Angajații care au obținut diploma de formator vor fi implicați în procesul de formare inițială și continuă în cadrul Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii al MAI.