Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Primul ministru Maia Sandu l-a prezentat pe noul ministru de interne, Andrei Năstase, efectivului MAI

 

Astăzi, 17 iunie 2019, în cadrul unei ședințe la Ministerul Afacerilor Intere, Primul ministru al Republicii Moldova, Maia Sandu l-a prezentat efectivului pe noul ministru de interne, viceprim-ministru, Andrei Năstase.

 

Astfel, șeful Cabinetului de miniștri a venit cu un mesaj pentru angajații ministerului, prin care a comunicat despre prioritățile Guvernului pe care îl conduce și în special cele care țin de activitatea Ministerului Afacerilor Interne. Totodată, Primul ministru a menționat despre importanța încrederii pe care cetățeanul trebuie să o aibă în instituțiile statului, iar aceste instituții să muncească pentru aceasta.

 

„Ne dorim ca Ministerul de Interne și fiecare angajat de aici să fie respectat de cetățean. Atunci când o să recuperăm încrederea cetățenilor în instituții, atunci se vor schimba lucrurile spre bine. Sunt sigură că Domnul Andrei Năstase va avea toată răbdarea să vă asculte și să construiți o atmosferă de lucru în care să vă simțiți bine”, a spus Premierul Maia Sandu.

 

La rândul său, ministrul de interne, Andrei Năstase a vorbit angajaților MAI despre obiectivele mandatului său și despre prioritățile din următoarea perioadă. „Mandatul cu care am fost investit de Parlamentul legitim ales al Republicii Moldova este, pentru mine, un nesperat privilegiu al responsabilității.

 

Vă spun acesta cu gândul la toate lucrurile pe care trebuie să le facem împreună pentru a reașeza statul nostru pe temelia normelor corecte și democratice specifice țărilor europene civilizate. Abordările mele și ale echipei ministeriale vor fi direcționate, cu fermitate și transparență, către transformarea Ministerului Afacerilor Interne într-o instituție deschisă pentru cetățeni, o instituție care își va îndeplini cu onoare misiunea de asigurare a securității, ordinii publice, liniștii și stabilității în societate” , a menționat oficialul în discursul său.

 

Andrei Năstase este născut la 6 august 1975 în satul Mândrești, raionul Telenești. Este avocat de profesie, membru-fondator și lider al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, președinte și membru-fondator al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”. 

Cabinetul de miniştri condus de premierul Maia Sandu a fost învestit la data de 8 iunie curent.