Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Partenerii din Qatar au donat un lot de echipament pentru IGSU

În baza unui acord de colaborare, Ambasada Statului Qatar a transmis astăzi, o donație de echipament pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, destinat lichidării consecințelor situațiilor excepționale.

 

La eveniment a fost prezent ministrul afacerilor interne Pavel Voicu, ministrul Plenipotențiar Însărcinat cu Afaceri al Statului Qatar, Hamad Khaliid S.M Alsheaibi, conducerea IGSU și angajați.

 

În cadrul evenimentului, ministrul a adus mulțumiri partenerilor din Qatar, care au fost receptivi la necesitățile MAI și subdiviziunilor sale și prin intermediul Ambasadei, la doar câteva luni de la semnarea acordului au făcut posibilă această donație importantă.

 

Donația conține o autospecială de intervenție, motopompe, stingătoare, furtunuri pentru stingerea incendiilor, foarfece hidraulice și echipament de protecție, iar costul ei este de aproximativ 56 500 dolari americani. Echipamentul urmează să completeze baza tehnică materială a posturilor de pompierilor și salvatorilor din toată țara.