Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA, E.S. Dereck J. Hogan

Părțile au discutat despre relațiile bilaterale moldo-americane, în special, colaborarea Ministerului Afacerilor Interne cu Ambasada SUA în procesul reformelor inițiate, proiectele în desfășurare și prioritățile de cooperare în domeniul Afacerilor Interne.

 

La începutul ședinței oficialii subliniat despre necesitatea cooperării în această perioadă de pandemie, la prevenirea răspândirii infecției COVID-19, iar conducerea MAI a apreciat suportul SUA oferit autorităților din țara noastră în acest sens.

 

Astfel, au fost trecute în revistă obiectivele comune de colaborare, în special a fost realizat un schimb de opinii despre proiectul de înființare a Centrului de Justiție Familială pilot în Chișinău care va oferi servicii victimelor violenței domestice, inițiat de MAI alături de Ambasada SUA și Fundația Te Doy, care la moment este la etapa identificării locației.

 

Ambasadorul SUA a reiterat despre faptul că MAI rămâne un partener de încredere al Ambasadei și va primi tot suportul necesar pentru realizarea proiectelor comune, inclusiv prin activitatea Oficiului regional de securitate al Ambasadei SUA și colaborarea cu subdiviziunilor MAI.

 

Ministrul a adus aprecieri pentru finanțarea proiectului de 1 mln. 740 mii USD, implementata cu sprijinul UNDP care prevede renovarea a 2 sectoare de poliție, operaționalizarea CIPAL și instituirea Centrului integrat de recrutare și evaluare, precum și a Centrului chinologic unic pentru toate serviciile MAI și alte proiecte, care au menirea de a îmbunătăți serviciile MAI, oferind cetățeanului siguranță.

 

Totodată, Pavel Voicu a subliniat că prioritățile MAI rămân a fi orientate în beneficiul cetățeanului și vin să asigure promovarea statului de drept ca o formă esențială în edificarea valorilor democratice și asigurarea unui mediu sigur, bazat pe drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

 

Suplimentar, au fost puse în discuție subiecte cu privire la activitatea în domeniul combaterii traficului de ființe umane și rezultatele obținute de Centrul pentru Combaterea traficului de persoane.