Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Informații cu privire la încălcările documentate de angajații MAI, în perioada 07– 08 noiembrie curent

 

Angajații Ministerului Afacerilor Interne monitorizează în continuare respectarea măsurilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip nou. În acțiunile desfășurate sunt implicați peste 8 mii de polițiști, carabinieri, salvatori și polițiști de frontieră.
 
Astfel, în perioada 7-8 noiembrie au fost întocmite 284 procese verbale cu privire la contravenții în baza art. 761 din CC. De asemenea, au fost verificate 396 unități de transport public, fiind aplicate 4 sancțiuni transportatorilor de pasageri. Prin intermediul numărului unic de urgență 112, în adresa Poliției au parvenit 13 apeluri cu privire la informații ce țin de COVID-19.

 
La moment, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt 223 de angajați infectați cu COVID-19. De la începutul perioadei pandemice au fost confirmați 1618 angajați, 1395 au fost vindecați iar 8 au decedat.

 

Recomandăm cetățenilor: să păstreze distanța socială, să poarte măști (în transportul public, magazine și spații publice închise), să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mai mari de 3 persoane, să limiteze prezența în spațiile publice și să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare, să nu încalce legislația în vigoare și să apeleze la 112 în cazul în care au fost martorii unei infracțiuni sau dacă au nevoie de ajutor.
 
Menționăm că în perioada 31.03 – 08.11.20, Poliția a documentat 12.182 de contravenții pe marginea încălcărilor hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc cifra de 68 mil. lei.