Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Europol consolidează capacitățile de analiză strategică ale MAI

 

La 19 octombrie curent, reprezentanții unităților de analiză din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Inspectoratului General al Carabinierilor, au participat la conferința online de instruire destinată sporirii capacităților de analiză strategică, în vederea elaborării și implementării metodologiei SOCTA (Serious Organized Crime Threat Assesment) cu accent pe platforma națională.

 

Acest exercițiu online este parte din faza a doua de cooperare Republica Moldova – Europol, privind sporirea capacităților instituționale în domeniul analizei informațiilor pe paliera strategică.

 

Scopul conferinței este de a schimba idei și bune practici în vederea ajustării produselor analitice strategice naționale la cele ale statelor UE, după metodologia Europol, iar obiectivul propus este de a crea platforma analitică SOCTA Moldova.

 

Specialiștii din cadrul MAI au fost ghidați de experții unității de analiză strategică a Europol, sub coordonarea ofițerului de legătura al Republicii Moldova la Europol.