Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Delegația MAI a avut o vizită de lucru în Polonia

 

În perioada 27-29 noiembrie 2019, Delegația Ministerului Afacerilor Interne, a avut o vizită de lucru în orașul Varșovia, Polonia.
În cadrul vizitei, Secretarul de stat al MAI, Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne și Administrației al Poloniei, Krzysztof Kozlowski.


La fel, delegația a avut vizite și întrevederi cu reprezentanți ai Poliției Naționale, Gardei de Frontieră Națională, Direcției Protecție Civilă și Managementul Crizelor, Centrul Guvernamental pentru Securitate și Serviciul de Pompieri de Stat.


Discuțiile s-au axat pe reiterarea importanței dialogului bilateral moldo-polonez, în contextul colaborării pe segmentul afacerilor interne, în special, în domeniul instruirilor inițiale și continue a angajaților, oferite de Ministerul de Interne al Poloniei.


Totodată, au fost discutate priorități de cooperare prin acordarea asistenței în implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției, în special activități aferente de mapare a criminalității, combaterea criminalității cibernetice, managementul operațional și logistic, etc.