Mergi la conţinutul principal

CSE a aprobat noi măsuri privind asigurarea securității în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău

 

La data de 11 august, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, au fost aprobate un șir de măsuri, în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste la obiectivele infrastructurii critice, și anume în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Astfel, pentru ridicarea nivelului de securitate, a fost sistată activitatea sălii VIP. 


Totodată, se interzice accesul tuturor persoanelor în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, cu excepția pasagerilor, membrilor echipajelor și angajaților agenților economici sau autorităților publice, care activează în cadrul acestuia. 


Prin Dispoziția CSE și prin derogare de la prevederile articolului 6 din Legea 283/2011, Poliția de Frontieră a fost investită cu atribuții de acordare a suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău, în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive. În acest sens, polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.