Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Conducerea MAI și cea a Primăriei s-a întrunit într-o ședință de lucru

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a avut astăzi, 10 septembrie 2020, o ședință de lucru cu responsabilii Primăriei Chișinău. În cadrul dialogului au fost discutate subiecte cu privire la dirijarea circulației rutiere în preajma instituțiilor de învățământ, problema ambuteiajelor, parcarea neregulamentară, dirijarea traficului în preajma șantierelor și în zona drumurilor care se află în reparaţii, asigurarea ordinii publice şi combaterea comerțului ambulant ș.a.

 

La discuţii au participat: ministrul Pavel Voicu, primarul Ion Ceban, viceprimarii capitalei și reprezentanții subdiviziunilor MAI, responsabili de ordine publică, care au venit cu propuneri pentru soluționarea problemelor existente în Chișinău.

 

Ministrul Afacerilor Interne și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea de a oferi suport, prin intermediul acțiunilor Poliției, în vederea prevenirii unor abateri de la lege și oferirea unui grad de securitate mai mare pentru chișinăuieni.

 

Primarul Ion Ceban a solicitat ajutorul angajaților Poliției în rezolvarea problemei parcărilor neregulamentare, în special pe străzile magistrale, menționând că în ultima perioada oamenii legii, în colaborare cu primăria Chişinău, acționează mai operativ în acest sens, penalizând șoferii care încalcă și prevenind alte abateri.

 

Conducerea ambelor instituții a apreciat colaborarea intensă din ultima perioadă și a stabilit intensificarea acțiunilor comune.