Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Comunicat

Ca urmare a informațiilor apărute recent în mass-media, Ministerul Afacerilor Interne este în măsură să comunice următoarele: La 4 septembrie viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a fost informat de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi despre posibila implicare a personalului din Sectorul Poliției de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău în mai multe ilegalități, inclusiv depășirea atribuțiilor de serviciu și facilitarea trecerii ilegale a frontierei de stat de către persoane care ocupă funcții în cadrul așa-numitului guvern de la Tiraspol.

Imediat ministrul Năstase a dispus inițierea unei anchete ample care să releve toate circumstanțele cu privire la săvârșirea acestor ilegalități. A fost creat un grup interdisciplinar de anchetă care investighează sub toate aspectele cazul dat pentru a identifica și demantela toată schema de implicare în ultimii ani a personalului Poliției de Frontieră și tragerea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv din punct de vedere penal, a celor responsabili. Despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică.

În context, reiterăm că viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a dispus o politică de toleranță zero față de orice formă de corupție și abuzuri în MAI și în structurile subordonate și acțiuni ferme de contracarare a acestora.