Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Expoziția Security 2015 – revoluție a tehnologiilor de ultimă generație

Tradiționalul eveniment,  desfășurat an de an la Moldexpo sub egida Ministerului Afacerilor Interne, Expoziţia Internaţională Specializată de Tehnologii, Mijloace de Protecţie şi Securitate „Security”, ediția  a-XIV-a își va ține uțile deschise timp de 4 zile, 17-20 septembrie, oferind șansa cetățenilor să ia cunoștință de cele mai noi apariții pe piața Republicii Moldova în materie de securitate și protecție.

 

“Un sistem al afacerilor interne funcțional merge în pas cu noile tehnologii. Un sistem  demn de încredere se profesionalizează zi de zi. Iar acest eveniment este realizat pentru a demonstra cetățenilor că noi punem preț pe securitatea lor și calitatea serviciilor pe care le oferim.” , a menționat viceministrul de Interne  Oleg Babin la inaugurarea evenimentului.

 

Expoziția și-a dat startul cu prezentarea studenților de la Academia “Ștefan cel Mare” -  un program de mânuire a armelor, iar cavaleria Inspectoratului Național de Patrulare  al IGP  a prezentat un show ecvestru pentru invitații speciali și vizitatorii expoziției.

 

La eveniment participă Direcția generală securitate publică a IGP cu Centrul Mobil de Prevenire şi Informare al Poliţiei, fiind  prezentate informații de sensibilizare a opiniei publice privind spoririea gradului de informare a populaţiei cu referinţă la diverse tematici relevante de antivictimizare, măsurile și metodele de securitate necesare ce trebuie adoptate pentru prevenirea victimizării, siguranţa personală şi protecţia bunurilor materiale, precum şi responsabilizarea deținătorilor de arme privind obligațiile ce le revin în păstrarea și folosirea armelor. De asemenea, vizitatorii Expoziției vor lua cunoștință despre tehnologiile de ultimă generație utilizate  la standurile  Departamentului Poliției de Frontieră, Întreprinderii Servicii Pază de Stat, Serviciului Tehnologii Informaționale, Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

 

Totodată, în cadrul Expoziției este expusă tehnica modernă din dotarea structurilor subordonate MAI (Departamentul Poliției de Frontieră, Departamentul Trupelor de Carabinieri, Serviciul Protecției Civilie și Situațiilor Excepționale, Inspectoratului General al Poliției).

 

Pentru următoarele zile vor avea loc și defilări ale  Orchestrei – model a Departamentului Trupelor de Carabinieri,  Programul demonstrativ cu câini de serviciu - Centrul chinologic al IGP, Aplicațiile tactice ale BPDS “Fulger”, Showul automobilistic și Orășelul securității, prezentate de Inspectoratul Național de Patrulare al IGP,  etc.

 

Expoziția “SECURITY 2015” oferă posibilitatea stabilirii, consolidării și dezvoltării relațiilor de colaborare între subdiviziunile afacerilor interne. instituţiile private de profil ce permite menţinerea sub control a situaţiei infracţionale din ţară. Este o expoziţie a mijloacelor tehnice menite să asigure securitatea publică, informaţională, industrială, antiincendiară, precum şi a serviciilor de pază şi de alt gen, programul incluzând  filme documentare, mese rotunde şi seminare tematice, organizate de subdiviziunile specializate ale MAI.

 

Pentru mai multe fotografii accesați pagina de facebook a MAI.