Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Trupele de carabinieri ale MAI au marcat astăzi 28 de ani de la creare

Inspectoratul General de Carabinieri al MAI a organizat astăzi un aveniment dedicat aniversării Trupelor de Carabinieri.

La eveniment a participat Comandantul Suprem al Forțelor Armate, Președintele Igor Dodon, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, comandatul IGC, membrii Corpului diplomatic și alți invitați.

 

În discursul său, Președintele țării a adus felicitări carabinierilor și a menționat despre rolul important al Trupelor de Carabinieri ale MAI la asigurarea securității cetățenilor.

 

“Sărbătoarea profesională reprezintă un bun prilej pentru a evalua, retrospectiv, rezultatele efortului depus în special la menținerea ordinii publice, la asigurarea securității oamenilor, la prevenirea situațiilor excepționale și la lichidarea consecințelor calamităților naturale. În numele cetățenilor Republicii Moldova, Vă exprim prețuire și gratitudine pentru serviciu”, a spus Președintele Igor Dodon în cadrul evenimentului.

 

Astfel, prin decretul Președintelui Republicii Moldova, Unitatea militară 1002 a IGC a fost decorată cu ordinul Credință Patriei de clasa I, iar veteranii și carabinierii au primit mențiuni atât din partea Președintelui, cât și din partea conducerii MAI.

 

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu a mulțumit carabinierilor pentru activitatea din cei 28 de ani de existență, dorindu-le succes și rezultate frumoase în viitor.

 

“La cea de-a 28-a Aniversare de la formarea Trupelor de Carabinieri, sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră și vin cu un mesaj din partea echipei MAI, pe care am onoarea să o conduc. Pe parcursul anilor, Carabinierii au dat dovadă de profesionalism, contribuind la apărarea ordinii de drept. Efortul depus în această perioadă de activitate a generat rezultate considerabile, care au demonstrat eficiența și importanța acestei structuri în sistemul afacerilor interne”, a adăugat ministrul în discursul său.

 

Evenimentul a continuat cu depuneri de flori și un program al Orchestrei Model cu defilarea militarilor și prezentarea tacticilor de luptă ale carabinierilor.

 

La 12 decembrie, anul 1991 a fost aprobată de Parlament şi semnată de Presedintele Republicii Moldova Legea Nr. 806-XII cu privire la trupele de carabinieri (trupele interne) ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel această fiind declarată ziua formării trupelor de carabinieri.