Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Misiunea OSCE în Republica Moldova va oferi în continuare suport Ministerului Afacerilor Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a avut o ședință oficială cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, în cadrul căreia au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea în domeniul afacerilor interne și priorități de viitor.

 

Totodată, oficialii au vorbit despre activitatea polițienească din zona de securitate. Nu în ultimul rând, părțile au discutat despre activitatea Comisiei Unificate de Control. Astfel, șeful Misiunii OSCE a menționat despre deschiderea pentru continuarea cooperării existente și interesul de a susține proiectele comune, în special în domeniul situațiilor de urgență, prin oferirea suportului necesar, atât logistic, cât și prin instruirea angajaților în cadrul unor proiecte.

 

Ministrul a mulțumit pentru suportul continuu la dezvoltarea capacităților angajaților, oferit de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa în combaterea terorismului, securitatea frontierelor, combaterea traficului ilicit de arme și nu doar, exprimându-și deschiderea pentru continuitatea proceselor de colaborare.