Mergi la conţinutul principal
  • Clear

În memoria eroilor căzuți în războiul din Afganistan

Astăzi, 15 februarie, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a participat la acțiunile  consacrate Zilei comemorării ostașilor căzuți în războiul din Afganistan.

 

Ziua a început cu depunerea de  flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt, apoi din Piața Marii Adunări Naționale veteranii au pornit într-un marș al memoriei  spre Complexul Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire”  din sectorul Râşcani al capitalei.

 

Astfel, ministrul Pavel Voicu a participat alături Primul ministru, colegi de Guvern și veterani, la mitingul solemn de comemorare și depunerile de flori la monumentul eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

 

Totodată, ieri, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a organizat o întâlnire cu veteranii războiului din Afganistan, foști și actuali angajați ai MAI, în cadrul căreia a fost cinstită memoria camaraziilor căzuți la datorie.

 

Ministrul a mulțumit veteranilor pentru devotament, eroism și sacrificiu adus în numele Păcii, pentru bărbăție și jertfire de sine, manifestate în acest război. În acest sens au fost înmânate diplome de recunoștință și mulțumire.  

 

Potrivit datelor statistice oficiale, în războiul din Afganistan au participat aproximativ 13 mii de moldoveni, dintre care 301 de militari şi-au pierdut viaţa, patru au fost declarați dispăruți, iar alţi 257 au rămas invalizi. Războiul a durat timp de un deceniu, între anii 1979 şi 1989.