Mergi la conţinutul principal
  • Clear

MAI, partener al ,,Campionatului Republicii Moldova de lupte libere, greco-romane şi feminine”

În perioada 27-28 noiembrie 2019, se desfășoară Campionatul Republicii Moldova de Lupte libere și greco-romane și feminine, iar Ministerul Afacerilor Interne este partenerul evenimentului.

 

Astfel, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a participat aseară, alături de Prim – ministrul Ion Chicu și alți oficiali, la deschiderea Campionatului.

 

“Mă bucur să particip la acest eveniment important pentru țară, dar și pentru Ministerul Afacerilor Interne. Promovarea sportului este pentru noi un obiectiv important, de aceea vom susține de fiecare dată sportivii noștri, cei care prin muncă și dedicație duc faima țării în lume. Personal am practicat luptele libere, știu ce presupune acest sport și mi-a rămas la fel de drag. Sunt mândru căci în rândurile celor 300 de sportivi participanți la Campionat, avem și angajați ai MAI, premianți ai concursurilor europene, care ne reprezintă cu mândrie și cinste”, a spus ministrul în cadrul evenimentului.

 

Sportivii participanți la Campionat, actualmente angajați MAI sunt: Mihail Sava, Buruian Anatolie, Donior Islamov, Andrei Prepelița, Petru Ianolov, Anastasia Nichita, Beșleaga Igor, Nicolae Ceban, Victor Ciobanu.

 

Campionatul Moldovei reprezintă cea mai importantă etapă de preselecție a sportivilor pentru Lotul Național, care vor participa la Campionatul European de seniori. În acest context, în funcție de rezultatele obținute, sportivii vor fi selectați pentru etapele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020.