Mergi la conţinutul principal
  • Clear

La Edineț și Sângerei au fost inaugurate două izolatoare de detenție provizorie, modernizate conform standardelor internaționale

În cadrul unei deplasări de serviciu, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu a participat astăzi, 13 decembrie 2019, la inaugurarea Izolatorului de detenție provizorie (IDP) din cadrul Inspectoratului de Poliție Edineț și Sângerei.

 

Ambele izolatoare au fost renovate și modernizate în cadrul Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei aflate în detenție provizorie.

 

Acestea corespund normelor minime obligatorii pentru spațiile de detenție din cadrul Poliției, dispunând de următoarele dotări: sisteme de monitorizare video, comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, iluminare, dar și alte condiții care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate pe perioada aflării în detenție.  

 

Totodată, asunt dodate cu sisteme moderne de control destinat să asigure paza și protecția atât a deținuților,  cât și a polițiștilor aflați în misiune, prin declanșarea alarmei sonore prin mai multe opțiuni. 

 

Reiterăm că, eliminarea tuturor formelor de rele tratamente, abuzuri și discriminări față de persoanele aflate în custodia statului reprezintă unul din obiectivele prioritare ale Inspectoratului General al Poliției, oglindit în Strategia de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016 – 2020.