Mergi la conţinutul principal
  • Clear

Întrevederea Viceprim-ministrului, Ministrului al afacerilor interne Andrei NĂSTASE cu Ministrul afacerilor externe al Letoniei

În contextul vizitei la Chișinău a ministrului afacerilor externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, în perioada 27-28 iunie 2019, la data de 28 iunie curent, dl Andrei Năstase, Viceprim-ministrul, Ministrul al afacerilor interne al Republicii Moldova a avut o întrevedere de lucru cu oficialul leton.

 

Discuțiile purtate dintre miniștrii Năstase și Rinkēvičs s-au axat pe prioritățile de pe agenda bilaterală, posibilitățile de intensificare a relațiilor de cooperare sectorială, parteneriatele moldo-letone existente, dar și perspectivele de valorificare a oportunităților în raport cu statul baltic.

 

Printre subiectele abordate a fost și necesitatea implementării Acordului de Asociere RM-UE în vederea apropierii de standardele UE, asigurarea statului de drept și implementarea reformelor lansate în diferite domenii. Totodată, s-au trecut în revistă cooperarea în domeniul afacerilor interne, unde oficialii au convenit despre necesitatea aprofundării acesteea, fiind reiterată deschiderea de susținere reciprocă prin instrumentele disponibile în cadrul Parteneriatului Estic.

 

Reieșind din complexitatea fraudei bancare și direcționarea banilor inclusiv prin sistemul bancar leton, ministrul A. Năstase a reiterat necesitatea intensificării cooperării în acest sens prin identificarea destinației mijloacelor financiare. Dl ministru a subliniat că Republica Moldova va depune toate eforturile în recuperarea banilor și atragerea la răspundere a celor implicați.

 

Cu referire la evoluțiile politice, ministrul Rinkēvičs a ținut să confirme suportul statului său de a acorda și în continuare expertiza necesară amplului procesul de reforme din Republica Moldova. Întrevderea s-a desfășurat într-un format constructiv, iar oficialii au dat asigurări că și în viitor vor avea un dialog deschis bazat pe înțelegere reciproc avantajoasă.