Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

(VIDEO/FOTO) Ofițer de urmărire penală al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane reținut pentru acte de corupție

Publicat: Thu, 02/23/2017 - 12:50

Astăzi, 23 februarie, ofițerii SPIA al MAI de comun cu procurorii din cadrul PCCOCS, au efectuat percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile persoanelor vizate în investigațiile demarate în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul unor acțiuni de corupție a unor angajați ai Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.

 

Persoana reținută este bănuită de faptul că împreună cu alți colaboratori ai Centrului, cu scopul de a primi mijloace bănești, au pretins și estorcat sume de bani în valoare de 30 mii euro, pentru a înceta urmărirea penală în care figura o rudă a denunțătorului.

 

Astfel, sub controlul ofițerilor SPIA și procurorilor PCCOCS a fost transmisă suma de 10.000 euro, ca primă tranșă a sumei solicitate, iar în timpul perchezițiilor, acești bani au fost predați benevol de către ofițerul de urmărire penală reținut.

 

Sancțiunea articolului de care este bănuit acesta, prevede pedeapsa cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amenda de la 8 la 10 mii u.c, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Retinere la Centrul pentru combatere a traficului de persoane SPIA

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni