Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Ședința de lucru în contextul implementării Planului Național de Acțiuni pentru anii 2017-2019

Publicat: Fri, 03/17/2017 - 15:45

La 16 martie curent s-a desfășurat întrevederea raportorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în contextul instruirii pentru implementarea Planului Național de Acțiuni pentru anii 2017-2019.

 

Întrevederea a fost organizată în contextul procesului de integrare europeană și condusă de către Direcția generală relații internaționale și integrare europeană (DGRIIE) din cadrul Aparatului central al MAI.

 

Ședința de lucru a avut drept scop stabilirea măsurilor ce urmează a fi întreprinse de către raportori pentru a realiza angajamentele asumate în faţa instituţiilor europene, prezentarea informațiilor cu privire la calendarul activităților pe agenda de integrare europeană la nivel național și modul de utilizare a platformei PlanPro.

 

Totodată participanții au discutat despre problemele cu care se confruntă în realizarea și raportarea activităților necesare și metode de soluționare a acestora.

 

În acelaşi timp, au fost desemnate persoanele responsabile pentru raportarea lunară a acțiunilor, fiind ajustat mecanismul de raportare privind implementarea acţiunilor prevăzute în Plan. Astfel, raportarea urmează să fie realizată în format electronic, prin intermediul platformei on-line PlanPRO.

 

Planul Naţional de implementare a Acordului de Asociere RM-UE include priorităţile cheie de cooperare în vederea asigurării asocierii politice şi integrării economice cu UE şi reprezintă instrumentul de bază pentru monitorizarea la nivel intern a procesului de integrare europeană.

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni