Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Reținut de ofițerii SPIA și CNA pentru că ar fi mituit doi polițiști

Publicat: Tue, 02/28/2017 - 08:45

Un locuitor al municipiului Comrat a fost reținut de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI în comun cu organul de urmărire penală al DUP a DGT Sud a CNA și procuratura anticorupție Sud, pentru că ar fi mituit doi angajați ai poliției.

 

Potrivit informației parvenite de la polițiștii de patrulare în adresa SPIA, bărbatul intenționa să ofere mijloace bănești în sumă de 10.000 lei angajaților Batalionului de patrulare Sud al INP, pentru ca aceștia ulterior să întreprindă măsuri contrare obligațiunilor de serviciu și anume să elibereze un automobil reținut cu neînregistrarea cazului și neatragerea la răspundere a conducătorului auto pentru conducerea unității de transport în stare de ebrietate.

 

Urmare a desfășurării măsurilor speciale de investigații și acţiunilor de urmărire penală, ofițerii SPIA și reprezentanții CNA l-au reținut pe suspect în flagrant delict în timpul transmiterii celor doi polițiști suma de 1200 lei și 16.000 ruble rusești.

 

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală conform indicilor infracțiunii prevăzute de art.325 alin (1) Cod Penal (corupere activă).

 

La moment se întreprind toate acțiunile de urmărire penală necesare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și implicarea altor persoane cu tangență la acest caz, iar bărbatul suspectat de corupere activă a fost reținut pe un termen de 72 ore.

 

Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni