Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Polițiști de frontieră, membri unei grupări specializate în comercializarea drogurilor-reținuți

Publicat: Fri, 02/17/2017 - 18:47

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI și procurorii din cadrul Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, au documentat timp de trei luni, acţiunile pretins a fi ilegale a unui grup compus din patru persoane implicate în comercializarea substanţelor narcotice de origine vegetală „marijuana” și „amfetamină”.

 

Urmare a efectuării măsurilor speciale de investigaţii şi acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, în schema de circulație ilicită a substanțelor narcotice erau implicați doi polițiști de frontieră ai Direcției regionale „Nord” și două persoane civile.

 

Fiind efectuate șase  achiziţii de control, de la angajații Direcției regionale „Nord” al DPF al MAI, au fost achiziționate substanţe narcotice de origine vegetală „marijuana”, în cantitate totală de aproximativ 3000 grame

 

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în automobilele figuranţilor, a fost depistate aproximativ 0,985 kg „marijuana”, mijloacele băneşti în sumă de 16000 lei primiţi în urma achiziției de control, 16 cartușe pentru armă de vânătoare și o ștampilă cu amprenta  „Vama Română, Biroul Vamal Albița”

 

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform indicilor infracţiunii prevăzută de art. 2171 alin. (3) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova (Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare). 

 

Trei dintre suspecții au primit 30 de zile de arest iar unul dintre ei a fost reținuți pentru 72 de ore. În continuare se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.

 

Precizăm că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

SPIA

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni