Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

OSCE susține în continuare dezvoltarea și alinierea MAI la standardele europene

Publicat: Thu, 03/02/2017 - 16:48

Astăzi, 2 martie curent, Secretarul de Stat Mihail Beregoi a avut o întrevedere bilaterală cu delegația OSCE condusă de Reprezentantul  Personal al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Andrew Baker.

 

Vizită oficială are loc în contextul realizărilor din ultimii ani înregistrate de Republica Moldova, privind adoptarea Hotărârii Parlamentului nr.210 din 26.11.2015, ziua de 27 ianuarie a fost inclusă în calitate de Zi națională de comemorare a victimelor Holocaustului.

 

În cadrul întrevederii părțile au discutat despre măsurile întreprinse privind combaterea anti-semitismului, intoleranței și crimelor motivate de ură, dialogul bilateral în domeniul Afacerilor Interne, rolul și prioritățile de cooperare ale ministerului de Interne cu OSCE.

 

Totodată, Secretarul de Stat Mihail Beregoi a vorbit despre prerogativele MAI și proiectele de viitor, evoluțiile și realizările sistemului de interne în ultimii ani și nu în ultimul rând contribuția OSCE privind elaborarea unor acte legislative şi normative, cum ar fi: Legea privind combaterea traficului de fiinţe umane, Legea cu privire la combaterea violenţei în familie, Lege cu privire la protecţia victimelor şi martorilor, elaborarea Planului Naţional în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane pe perioada 2014-2016.

 

Apreciem suportul continuu al OSCE acordat Ministerului şi subdiviziunilor sale, asistenţa oferită privind implementarea reformei şi alinierea poliţiei moldoveneşti la standardele europene, instruiri, consultanţă şi proiecte de asistenţă dezvoltate.Exprimăm recunoştinţă  pentruintensitatea contactelor la nivel politic şi consistenţa dialogului bilateral de cooperare pe dimensiunea afacerilor interne şi asigurării implementării reformei MA”, a menționat Secretarul de Stat al MAI, Mihail Beregoi.

 

La rândul său Reprezentantul OSCE, Andrew Baker și-a arătat disponibilitatea de a susține un dialog eficient de cooperare bilaterală și consolidarea  inițiativelor instituției noastre pentru a atinge performanțe și progrese pe domeniul afacerilor interne.

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni