Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Întrevederea ministrului Alexandru Jizdan cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova

Publicat: Fri, 03/10/2017 - 17:27

Astăzi 10 martie curent, a avut loc întrevederea ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și E.S, Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller.

 

În cadrul întrevederii părțile au discutat despre dezvoltarea conceptului poliției comunitare, proiect dezvoltat în comun cu Suedia prin pilotarea a 3 inspectorate de poliție și 1 – pilotat cu suportul SUA, consolidarea capacităților în domeniul investigării infracțiunilor economice și promovarea femeilor în poliție și egalitatea de gender, inclusiv crearea cu succes Asociației femeilor din sistemul Afacerilor Interne.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a apreciat contribuția Ambasadei Suediei în procesul de reformare MAI și a reiterat importanța păstrării relațiilor de  colaborare, astfel încât calitatea serviciilor prestate de către forțele de ordine să fie etalate la standardele europene.

 

În acest context, Excelența Sa, Signe Burgstaller a specificat angajamentul Suediei în susținerea proiectului dezvoltării conceptului de poliție comunitară și a exprimat disponibilitatea în vederea susținerii noilor  proiecte de dezvoltare, schimbului de experiență și bune practici. 

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni