Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Delegația MAI participă la aniversarea a 100 de ani de la formarea Poliției Republicii Belarus

Publicat: Sat, 03/04/2017 - 14:49

În perioada 3-4 martie curent, o delegație a  Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, condusă de ministrul Alexandru Jizdan, a participat la aniversarea a 100 de ani de la fondarea Poliției Republicii Belarus. Evenimentul a avut loc în orașul Minsk, unde au participat reprezentanți oficiali din 13 țări.

 

În cadrul ceremoniei festive, care a avut loc in incinta Palatului Republicii, oficialii și reprezentanții forțelor de ordine au rostit mesaje de felicitare si susținere.

 

"Respectarea legii  și asigurarea siguranței publice sunt sarcinile de bază, atât pentru Poliția și cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru cei ai Republicii Belarus. De mai bine de 100 de ani, Politia Republicii Belarus își desfășoară activitatea, înregistrând realizări importante, care pot fi atinse doar prin responsabilitate, curaj, competență și dedicație", a menționat în discursul său ministrul Afacerilor Interne al Republicii Belarus, Igor Șunevici. 

 

Totodată, miniștri de interne și persoanele oficiale ai țărilor membre CSI au avut o întrevedere în cadrul căreia, omologii, au discutat despre conlucrarea și schimbul de bune practici între țările membre CSI pe segmentul Afacerilor Interne.

 

În acest context, ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a mulțumit omologului său pentru implicarea activă și conlucrarea bilaterală eficientă între Republica Moldova și Republica Belarus, accentuând importanța menținerii și în continuare a unui dialog productiv și rentabil.

 

Pentru prima dată în istoria poliției din Belarus în Piața Octombrie, la Minsk a avut loc un marș solemn, dedicat  aniversării a 100 de ani de la fondarea Poliției Republicii Belarus. La marș au participat mai mult de 1200 de persoane și 46 unități mijloace de transport (automobile și motociclete) din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni