Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

DCAF a instruit angajații MAI privind integritatea Poliției

Publicat: Fri, 03/31/2017 - 15:24

În perioada 28-31 martie 2017, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne s-a desfășurat cursul de instruire privind integritatea Poliției, pentru evaluatori și facilitatori din subdiviziunile MAI, în comun cu Centrul pentru Control Democratic al Forțelor Armate de la Geneva (DCAF).

 

Sesiunea de instruire a fost deschisă de către șeful Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, Vitalie Moisei, care i-a avut drept invitați delegația DCAF condusă de șeful Programului pentru Poliție al Centrului pentru Controlul Democratic al Forţelor Armate (DCAF), Paulo Costa.

 

În cadrul proiectului participanții au fost instruiți în domeniul elaborării, organizării și prezentării unui plan-pilot cu privire la integritatea Poliției, bazându-se atât pe experiența organizatorilor cât și pe practica internațională în acest domeniu.

 

Totodată, pe parcursul a două zile, facilitatorii au avut posibilitatea să preia rolul de formatori, cu scopul de a transmite sau de a preda strategiile elaborate în contextul integrității Poliției, bazate pe diverse obiective.

 

În acest context, cursurile de instruire au fost axate pe libertatea de expunere, metode optime de transmitere a informației și capacitatea de a asculta și a fi ascultat, în vederea consolidării competențelor, cunoștințelor și aptitudinilor legate de activitatea de serviciu a fiecărui participant.


La finalul proiectului, viitorii formatori au primit diplome și s-au expus asupra beneficiilor instruirii în domeniul integrității Poliției și nu în ultimul rând pașii ce trebuie întreprinși de fiecare dintre ei pentru coordonarea internă a activităților și a abordărilor legate de reforma poliției.


Centrul pentru Controlul Democratic al forțelor armate de la Geneva promovează buna guvernare și reforma sectorului de securitate. Acesta desfășoară cercetări ale bunelor practici, încurajează elaborarea unor norme adecvate la nivel național și internațional, face recomandări de politici publice și oferă programe de consultanță și asistență instituțiilor naționale interesate, precum poliția, sistemul judecătoresc, serviciile de informații, serviciile de securitate a frontierei și forțelor armate.  

 

 

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni