Guvernul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne

A A A

Autoritatile s-au mobilizat pentru gestionarea eficientă a situațiilor de risc din cauza condițiilor climaterice nefavorabile

Publicat: Thu, 04/20/2017 - 12:52

Astăzi, 20 aprilie curent,șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, și șeful Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Mihail Harabagiu au susținut un briefing de presă în cadrul căruia a fost prezentată situația actuală din țară, creată în urma ninsorilor abundente.

 

Mihail Harabagiu a menționat că angajații Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale întreprind toate  măsurile de urgenţă, atât de prevenție, cât și de intervenție, impuse de situația creată de condițiile climaterice nefavorabile.

 

La rândul său, Alexandru Pînzari a declarat că angajații forțelor de ordine se află la datorie întru acordarea ajutorului cetățenilor, iar  echipele de patrulare activează în mod sporit pe traseele naționale. În acest context, actualmente, pe teritoriul Republicii, la menținerea securității rutiere și acordare ajutorului cetățenilor sunt implicate 118 de echipaje și 220 de ofițeri de patrulare, iar pe municipiul Chișinău 40 de echipe și 70 de angajați.

 

Totodată,  urmare a situației create pe întreg teritoriul țării, datorită condițiilor climaterice nefavorabile, a fost constituită o celulă de criză, din care fac parte subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, în special Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Inspectoratul General de Poliție, Inspectoratul Național de Patrulare, Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății și Gas Natural Union Fenosa, care conlucrează în regim intens pentru gestionarea situațiilor de risc create și pentru a veni în ajutorul cetățenilor.

 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele ore precipitațiile și temperatura aerului vor scădea considerabil, ceea ce va duce la formarea ghețușului pe carosabil. În acest sens, Poliția recomandă șoferilor să manifeste prudență și să se deplaseze doar în cazuri de urgență, iar în cazul în care au nevoie de ajutor să apeleze 902  și 901 sau să solicite susținerea celui mai apropiat echipaj de patrulare.  

2017.04.20 Briefing de presa

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RAPORTUL MAI PRIVIND IMPLEMENTAREA PLANULUI NAȚIONAL DE ACȚIUNI PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE RM-UE (PNAAA) ÎN ANUL 2015
raport privind realizarea planului national de actiuni
raport privind realizarea planului national de actiuni